Ericson Lanoy gaat voor de actie tegen Hoonhorst.
Ericson Lanoy gaat voor de actie tegen Hoonhorst. Foto: Pedro Sluiter

Ericson de Lanoy vindt dat ‘leuk’ SV Zwolle hoger moet spelen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 26, Ericson de Lanoy (32) van SV Zwolle.

(door Erik Riemens)

Jullie kwamen de afgelopen week als enige twee keer in actie. Tegen TKA (3-6) en Hoonhorst (1-4). Hoe kijk je erop terug?

“Teleurstellend, het hadden twee belangrijke keerpunten kunnen zijn om nog iets van het seizoen te maken. En het waren ook nog eens twee concurrenten. Dan is dit wel zuur. We staan nu zesde, met tien zeges, een gelijkspel en tien nederlagen. En dan te bedenken dat we aan het begin zelfs virtueel bovenaan hebben gestaan.”

Zelf ben je ook niet heel tevreden over de duels van donderdag en zondag toch?

“Nee, ik miste in beide wedstrijden een penalty, al scoorde ik wel tegen Hoonhorst na een actie van Teun Blom die de bal breed legde. Ik heb toch een beetje het idee dat ik mijn team in de steek heb gelaten. Beide penalty’s werden gered door de keeper. Ik loop er niet voor weg als ik de volgende strafschop weer moet nemen, maar dat moet het team ook willen natuurlijk.”

Je bent begonnen bij SV Zwolle en nu speel je er weer. Wat heb je in die tussenliggende periode gedaan?

“Ik ben inderdaad hier in de jeugd begonnen. Daarna ging ik naar DESZ in Zwartsluis. Op een gegeven moment ben ik gestopt. Ongeveer acht jaar lang. Dat had te maken met mijn thuissituatie. Totdat ik een appje kreeg van SV Zwolle. Ze zochten spelers en om eerlijk te zijn, kriebelde het altijd wel. Dit is mijn tweede seizoen en het bevalt prima. SV Zwolle is een leuke club, die eigenlijk wat hoger moet spelen dan de vijfde klasse.”

Alleen dat zit er dit seizoen niet in, jullie hadden vast wel op meer gerekend toch?

“We waren in heel veel wedstrijden best wel kansrijk, maar gaven we de overwinning toch uit handen, omdat we ons niet hebben beloond. Ook hebben we de nodige blessures gehad tot aan een speler met een gebroken been toe, maar met die tegenslagen zijn we goed omgegaan. Dat maakt mij wel trots.”

Je hebt dit seizoen tot nu toe negen keer gescoord als spits, maakt je dat ook trots?

“Ik ben een linksbenige aanvaller die voorin overal kan spelen. Qua spel ben ik wel redelijk tevreden, het gaat vaak om de puntjes op de i. Daar hoort meer scoren ook bij.”

De Salverda Topscorers Trofee. Hoe bekend ben je daarmee?

“Ik ken het wel, volg het ook wel, alleen met mijn negen treffers ga ik ‘m niet winnen, ha, ha.”