Aanvoerder Charlot Vellener is ook komend seizoen in Zwolle te bewonderen.
Aanvoerder Charlot Vellener is ook komend seizoen in Zwolle te bewonderen. Foto: Pedro Sluiter

Voor VC Zwolle begint bekerfinale nu wel te leven

Sport

VOLLEYBAL - Met een klinkende 3-0 competitiezege zondagavond op Apollo 8, kan het niet anders dan dat VC Zwolle Topvolleybal de bekerfinale op Tweede Paasdag vol zelfvertrouwen ingaat. En dat tegen dezelfde tegenstander. “We wisten natuurlijk al een poosje dat we in de bekerfinale staan. Dat gevoel was een beetje weg, maar nu merk je wel dat het meer en meer gaat leven”, aldus aanvoerder Charlot Vellener.

(door Erik Riemens)

Hoe je het ook wendt of keert, zondag deelde VC Zwolle Topvolleybal een beste mentale tik uit. In Landstede Sportcentrum werd het 3-0: 25-23, 25-19 en 25-17. “Ik kijk er heel positief op terug en we hebben overtuigend gewonnen. In de eerste set hadden we het nog wat lastig, maar kwamen we goed terug en daarna wisten we dat niveau vast te houden. Het spelidee zag je ook terug in de wedstrijd. Nu kan de focus écht op de bekerfinale en om eerlijk te zijn, vind ik het alleen maar leuk om in een week twee keer tegen elkaar te spelen.”

Contract

Apollo 8 speelt woensdag nog voor de competitie uit tegen Visser/Sudosa Assen. de Zwolse topvolleybalsters kunnen in alle rust met een weliswaar ietwat aangepast trainingsschema toewerken naar de finale. Zaterdag 6 april sluit VC Zwolle de kampioenspoule af met een uitduel tegen VC Sneek. Van die ploeg verloor Zwolle, terwijl het van Assen en Apollo 8 eenmaal verloor en een keer wist te winnen. Met als resultaat een derde of vierde plek in de poule en vervolgwedstrijden tegen Dynamo, Utrecht of Sliedrecht, die actief zijn in de andere poule.
“We wisten ons maar net te plaatsen voor de kampioenspoule en hebben daarin echt een aantal lastige wedstrijden gespeeld”, legt Vellener uit, die onlangs haar contract bij VC Zwolle Topvolleybal verlengde. “Ik krijg het vertrouwen, werk samen met leuke mensen en ben hier echt op mijn plek.”

Maar eerst de bekerfinale, maandag om 16.00 uur in de Maaspoort in Den Bosch. “Het zal heel anders worden dan afgelopen zondag. Het is echt een op zichzelf staande wedstrijd en er komt de nodige druk bij kijken. Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit en heb er enorm veel zin in.”