Marino Promes en Kadir Usta blijven hun club trouw

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Marino Promes is ook komend seizoen de hoofdtrainer bij Dieze West. De oud-profspeler die bezig is aan zijn eerste seizoen heeft zijn contract verlengd, zo meldde voorzitter Jessica Mulder. Ook Nejim el Atiaoui, die eind november Lodewijk de Vries opvolgde als assistent, blijft bij de club. Daarnaast is Kadir Usta ook in het nieuwe seizoen trainer bij FC Ulu Spor, zo liet hij dit weekend weten.

Usta is met FC Ulu Spor nog volop in de race voor de titel in de vierde klasse. Zijn ploeg komt net als WVF, Wijthmen en SV Zwolle in het paasweekend wel in actie. VSW is de enige Zwolse club waar nog geen witte trainersrook is. Voorzitter Rob van Tilburg en trainer Gerald Willems zitten binnenkort om tafel.
De trainers van de Zwolse amateurclubs: Eduard Lindeboom (Berkum), Dick Krommenhoek (SVI, zie hiernaast), Job Lamberink (WVF, komt van Sportlust Vroomshoop), Kelvin Bonhof (Be Quick'28) en Daniƫl Holtman (ZAC), die zijn contract met twee seizoenen verlengde. Verder stapt Berry Mulder (nu nog Swift '64) in bij Zwolsche Boys, CSV'28 verwelkomt John Beijen, op dit moment trainer van Wijhe'92 en gaan HTC (Elvin Matuankotta), Wijthmen (Sander Zuidema) en Joris Blom (SV Zwolle) door met hun huidige trainer.
Bij de vrouwen is Randolph de Fretes ook komend seizoen de leidsman van koploper Be Quick'28, terwijl Berkum nog op zoek is. Aaron Pragt maakt aan het eind van het seizoen de overstap naar de mannen van Wilsum.