• Alles
 • (1)
  Natuur
 • (10)
  Sport
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Workshops

Film: The Shining (extended version)

donderdag 29 oktober 14:00 uur

Bloedstollende thriller van Stanley Kubrick over schrijver Jack Torrance die samen met vrouw en zoontje het Overlook Hotel tijdens een lange winter beheert.

Jack Torrance (Jack Nicholson) is een schrijver met een writer's block. Wanneer hij wordt aangenomen voor een baan als huismeester van het prestigieuze Overlook Hotel ziet hij dit als de ideale kans om inspiratie op te doen en zijn boek af te maken. Het hotel bevindt zich op een afgelegen plek in de bergen van Colorado en is de perfecte plek voor hem, zijn vrouw Wendy (Shelly Duvall) en zijn zoontje Danny (Danny Lloyd) om tot rust te komen. In al zijn arrogantie slaat hij de geruchten dat er kwade krachten in het hotel zouden huizen, en het lugubere verhaal over de vorige huismeester die waanzinnig is geworden en daarna op gruwelijke wijze zijn gezin heeft uitgemoord, in de wind. De film is gebaseerd op het boek 'The Shining' van Stephen King.

In Nederland is sinds de première op 30 oktober 1980 altijd de kortere versie van 'The Shining' van 119 minuten in de bioscoop vertoond. In verband met het veertigjarige jubileum van de film zal nu voor de eerste keer de 'extended edition' van 144 minuten worden uitgebracht op het grote doek. Het betreft tevens een gerestaureerde versie van de film.

www.filmtheaterfraterhuis.nl


deel deze activiteit

Locatie

Filmtheaterfraterhuis
Zwolle
Blijmarkt 25
8011nd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.