• Alles
  • (6)
    Workshops

Foto-opdracht Generation Z: what's next?

donderdag 14 januari 0:00 - 0:00 uur

Marjan van der Velde, Noorderlicht Groningen, 2020

Stichting De Stad Verbeeldt (DSV) geeft ruimte aan drie professionele fotografen / beeldmakers om door middel van Visual Storytelling het steeds veranderende karakter van het concept ‘stad’ te onderzoeken en visueel vorm te geven. Uitgangspunt is ‘het eeuwige verhaal’ van de stad als ontmoetingsplek, waarin de grote veranderingen van deze tijd zich, binnen gevestigde en meer recente sociaal-culturele infrastructuren, manifesteren.

Als onderdeel van het project De Stad Verbeeldt 2020-2022 ontwikkelt DSV een apart project voor professionals met als titel ‘Generation Z: what’s next?’ Vragen, die wij ons stellen: hoe ziet de wereld van de verschillende generaties er uit, hoe gaan zij met elkaar om? Welke maatschappelijke discussies spelen er tussen hen? Welke waarden op het gebied van kunst en cultuur draagt men op elkaar over, welke wegen slaat men in om oplossingen te vinden voor de enorme uitdagingen waarmee de (stedelijke) samenleving vandaag de dag geconfronteerd wordt? Welke rol spelen begrippen als diversiteit en inclusie hierin?

Het is van belang dat deze vragen zich in een innovatieve en narratieve beeldtaal laten vangen. Concreet: wat wordt hoe vastgelegd? Welke visuele verhalen over de stad zullen er geschreven worden, welke zullen uiteindelijk blijven hangen en doorverteld worden?

Ga de uitdaging aan, doe mee!Marjan van der Velde, Noorderlicht Groningen, 2020
Marjan van der Velde, Noorderlicht Groningen
deel deze activiteit

Locatie

Zwolle - Nederland
Zwolle
Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.