Afbeelding
Foto: Eigen foto

Overleden wijkgenoten worden herdacht in Berkum

zaterdag 16 oktober 2021 14:30

ZWOLLE – In het Reviusplantsoen in Berkum wordt op zaterdag 16 oktober van 14.30 tot 15.30 uur herdenkingsceremonie gehouden.

Op 14 november 2020 is in het plantsoen een walnotenboom geplaatst als onderdeel van het monument waarmee overleden wijkgenoten in coronatijd worden herdacht; een walnotenboom, gekozen vanwege de spirituele betekenis van de walnoot : weemoed, hoop, maar ook levenskracht, plezier, vreugde en wijsheid. Bovendien behoort de walnotenboom tot de oudste bomen die wij kennen en kan honderden jaren oud worden. Daarnaast wordt er deze zaterdag een gedenksteen onthuld en is er een programma met muziek en declamatie. Cuperus Gedenken uit Zwolle heeft de steen belangeloos aangeboden.

 Wie bij deze ceremonie aanwezig wil zijn of de naam van een overleden geliefde, familielid, vriend of buurman genoemd wil hebben, kan zich vooraf telefonisch aanmelden bij Marion Nijenhuis: 06-463 11 430 of per e-mail marion_nijenhuis@hotmail.com.

Neem zo nodig een stoel, plaid of paraplu mee. Mogelijk is een coronatoegangsbewijs verplicht voor dit evenement. De organisatoren hopen op een waardig herdenkingsmoment,