Zondagmorgenfilm; After Love (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

zondag 2 oktober 2022 11:30 t/m 13:00

Brits drama over de vrouw van een veerbootkapitein in Dover die na diens dood een opzienbarende ontdekking doet.

Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021.Om met veerbootkapitein Ahmed te kunnen trouwen, bekeerde Mary zich ooit tot de islam. Sindsdien leidt het koppel een vreedzaam bestaan aan de Britse kust. Wanneer Ahmed sterft aan een hartaanval, vindt Mary in zijn portefeuille een foto van de Franse vrouw met wie Ahmed in aanlegplaats Calais een verhouding had. Nu steekt Mary zelf per veerboot het Kanaal over om de minnares met de waarheid te confronteren. De ontmoeting met deze Genevieve pakt echter heel anders uit dan verwacht.De complexe thematiek van ‘After Love’ laat zich niet onder één noemer vangen. De film zet twee contrasterende levens tegenover elkaar en kent thrillerachtige momenten. Maar bovenal gaat hij over een vrouw die na de grootste tragedie in haar bestaan zichzelf moet hervinden. De film ontving meerdere prijzen en de magistrale hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol.

www.filmtheaterfraterhuis.nl