Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: Cow

donderdag 6 oktober 2022 14:00 t/m 15:35

Van anonieme melkleverancier tot een wezen met persoonlijkheid: Andrea Arnold volgt de koe Luma tijdens haar dagelijkse leven.

Een kalf wordt geboren. Voor Luma, een ervaren moeder, is dit routine. Ze likt haar pasgeboren kalf voordat het van haar wordt weggenomen. Het leven van Luma is een aaneenschakeling van inseminatie, baren en gemolken worden. Regisseur Andrea Arnold (o.a. ‘Fish Tank’) volgt haar dagelijkse leven. De camera zit zo dicht op haar huid dat zij de filmmaakster regelmatig omver loopt. Het resultaat is een intiem en puur portret van een individu dat gevangen zit in een kil systeem. Andrea Arnold: ‘De film is een poging om stil te staan bij koeien. Om zowel de schoonheid als de ellende van hun leven te zien. Niet op een romantische, maar op een levensechte manier. Het is een film over de dagelijkse werkelijkheid van een melkkoe en de erkenning van de geweldige dienst die ze ons bewijst.’

www.filmtheaterfraterhuis.nl