Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: Les Passagers de la Nuit

donderdag 6 oktober 2022 19:45 t/m 21:35

Een gevoelig en ontroerend Frans drama over een vrouw die na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven moet zien te vinden.

Als Elisabeth (Charlotte Gainsbourg) in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten terugvinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft. ‘Les Passagers de la Nuit’ is een liefdevol portret van een vrouw die op zoek is naar een nieuwe toekomst. Regisseur Mikhäel Hers (‘Amanda’) weet perfect de tijdgeest van het Parijs in de jaren ‘80 te vangen door de kostuums, decors, muziek en archiefbeelden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl