Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: Emily

donderdag 24 november 2022 20:30 t/m 22:40

Modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van één van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Begin 19e eeuw. Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van het Engelse Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell kiest Emily haar eigen weg en vindt ze de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: haar boek ‘Wuthering Heights’. Actrice Frances O’Connor maakt met ‘Emily’ haar regiedebuut, dat z’n première beleefde op het Toronto Filmfestival. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was en voert de kijker mee met een topcast, een schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

www.filmtheaterfraterhuis.nl