Marijke in haar atelier
Marijke in haar atelier Foto: Marjan van Houwelingen

Leer werken met Gouache in één dag bij TOPcursus illustratie

vrijdag 25 november 2022 10:00 tot 16:00

Op vrijdag 25 November geeft Marijke ten Cate weer een workshopdag over werken met gouache. Marijke werkt al ruim vijfentwintig jaar als illustrator met deze heerlijke waterverf. Ze schilderde er meer dan 100 kinderboeken mee. En ze ontdekt nog steeds nieuwe werkwijzen en toepassingen van dit fijne materiaal. 

Tijdens deze leuke  Workshopdag die op haar atelier in Zwolle plaats vind, vertelt ze je graag over de mogelijkheden en hindernissen van het werken met gouache. Je leert geen trucjes, maar onderzoekt in je eigen stijl de mogelijkheden die het materiaal biedt. 

Marijke begeleidt je deze dag bij het materiaalonderzoek en opdrachten die je gaat uitvoeren. Deze workshop is geschikt voor alle niveaus: van gevorderde illustratoren die specifieke vragen hebben over werken met gouache, tot beginnende tekenaars die op alle vlakken nog veel willen leren. Je kunt op je eigen manier en in je eigen tempo werken aan de opdrachten.

Ingrediënten van TOPthema Werken met gouache

?1. Theorie over materiaal en gebruik

2. Inspiratie opdoen door werk te bekijken van illustratoren en kunstenaars

3. Schilderdemonstraties door Marijke

4. Zelf uitproberen door gevarieerde opdrachten: analyseren en proberen

5. Reader met de achtergrondinformatie over gouache en tips