Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Zondagmorgenfilm: Jane by Charlotte

zondag 27 november 2022 12:00 t/m 13:30

Een liefdevol portret van de legendarische Jane Birkin gemaakt door haar dochter Charlotte Gainsbourg.

Actrice Charlotte Gainsbourg maakte met dit regiedebuut een liefdevol portret van haar moeder, de legendarische zangeres en actrice Jane Birkin (75) die beroemd werd door haar duet ‘Je t’aime…moi non plus’ met Charlottes vader Serge Gainsbourg. We zien oude beelden van Jane Birkin en we zijn getuige van de buitengewoon openhartige gesprekken tussen moeder en dochter. Ze reizen onder meer naar Tokio en New York en bezoeken het oude huis van Serge Gainsbourg. Jane blijkt ook nog een prachtig Brits landhuis te bezitten en iemand te zijn die niets kan weggooien. ‘Jane by Charlotte’ biedt inzicht in de moeder-dochterrelatie tussen de twee filmsterren door middel van intieme gesprekken over ouder worden, sterven, slapeloosheid, beroemdheid en hun verschillende herinneringen aan hun gedeelde verleden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl