Zondagmorgenfilm: The lost king

zondag 27 november 2022 11:30 tot 13:15

Een Britse vrouw gaat in dit komische drama op zoek naar de overblijfselen van Koning Richard III.

Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare toneelstuk ‘King Richard’, krijgt de altijd ongeziene Philippa Langley (Sally Hawkins) compassie voor de - in de geschiedenisboeken beschreven - barbaarse koning. Philippa is een gescheiden vrouw uit de middenklasse en moeder van twee kinderen. In haar strijd om gerechtigheid voor Koning Richard III, krijgt Phillipa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden, onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en… met succes. ‘The Lost King’ is een inspirerend verhaal over onzichtbaar zijn en gevonden worden, geregisseerd door Stephen Frears (‘Philomena’).

www.filmtheaterfraterhuis.nl