Zondagmorgenfilm: Encore
Zondagmorgenfilm: Encore Foto:

Zondagmorgenfilm: Encore

zondag 14 augustus 2022 11:30 t/m 13:30

Ontroerende film over een balletdanseres die het dansen vaarwel moet zeggen en haar leven opnieuw moet inrichten.

De 26-jarige balletdanseres Élise heeft een grote toekomst voor zich. Tijdens een voorstelling loopt ze echter een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch ooit zelf weer kunnen dansen? Regisseur Cédric Klapisch (o.a. ‘Retour En Bourgogne’) dook in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. Hoofdrolspeler Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera.

www.filmtheaterfraterhuis.nl

Locatie