Zondagmorgenfilm: Grutto! De reis van onze nationale vogel
Zondagmorgenfilm: Grutto! De reis van onze nationale vogel Foto:

Zondagmorgenfilm: Grutto! De reis van onze nationale vogel

zondag 7 augustus 2022 11:30 t/m 13:10

Het magistrale verhaal over hoe de grutto weet te overleven tijdens zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

In rap tempo verdwijnt de grutto uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? Deze intieme en indrukwekkende documentaire van Ruben Smit (o.a. ‘Wad’ en ‘De Nieuwe Wildernis’) laat zien hoe de grutto probeert te overleven in een continue veranderende wereld. De vogel wordt gevolgd tijdens zijn lange reis over de hele wereld. Zowel in Nederland als andere landen op de trek blijkt de grutto een magistraal aanpassingsvermogen te hebben. Maar veranderende landbouw en klimaatverandering vragen het uiterste van deze opportunistische vogel. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels hun best doen om te overleven.

www.filmtheaterfraterhuis.nl

Locatie