Film: Kiva - The call of wisdom keepers

donderdag 26 januari 2023 19:15 tot 20:15

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. 

Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil ceremonies uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens.Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar door de Anasazi werd gebruikt. Inmiddels worden er al meer dan 30 jaar KIVA-gatherings georganiseerd waar wisdomkeepers over de hele wereld samenkomen. De Nederlandse filmmaker Marijke Kodden begon in 2018 met filmen hier in Nederland. Ze was diep geraakt en heeft sindsdien in meerdere andere landen filmopnames gemaakt. Met hulp van Rakinah Buttner, Jaap Verhoeven (editor) en Estas Tonne (muziek) is het materiaal van 100 uur teruggebracht tot een inspirerende documentaire.In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonies. Wisdomkeepers uit alle windstreken komen samen rond het heilig vuur om hun liefde voor moeder aarde uit te drukken via gebeden, oude rituelen, liederen en dans. De documentaire is hoopvol en laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl