Première: The Banshees of Inisherin

donderdag 26 januari 2023 14:30 tot 16:25

Tegen de achtergrond van het prachtige Ierse landschap ontvouwt zich een tragikomische karakterstudie over de breuk tussen twee oude vrienden.

Het is 1923. Plaats van handeling is het fictieve eiland Inisherin, nabij de westkust van Ierland. De brommerige Colm (Brendan Gleeson) zet abrupt een punt achter zijn langdurige vriendschap met Pádraic (Colin Farrell). Naar eigen zeggen omdat hij de simpele ziel gewoon niet meer mag. De spanning tussen de twee mannen drijft echter een wig in de besloten eilandgemeenschap en al snel gaat het van kwaad tot erger. Een verwarde Padraic probeert de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft echter zo haar eigen problemen met Dominic, zoon van de lokale politieman. Martin McDonagh (‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’) maakte een film vol droogkomische ontwikkelingen, vlijmscherpe dialogen en koppige personages.

www.filmtheaterfraterhuis.nl