Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Fraterhuis Academie: “Film en onderwijs” door Constant Hoogenbosch

zaterdag 28 januari 2023 11:00 tot 13:00

Films en documentaires over onderwijs zijn populair en herkenbaar. Want wie heeft er geen onderwijs genoten? In deze lezing behandelen we films als Dead Poets Society, Good Will Hunting, The Wave/Die Welle, The Browning Version, Les Choristes, Dangerous Minds, Ma Vie de Courgette, Blackboard Jungle, The Substitute, Bad Boys en Class of 1984. Maar ook documentaires als Alphabet, Être et Avoir, De kinderen van juf Kiet en Herr Bachmann und seine Klasse. Wat is er pedagogisch verantwoord en wat niet? Welke docenten inspireren en motiveren en welke docenten kunnen beter met pensioen? Cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch neemt in deze lezing met enige zelfreflectie de filmdocent, het onderwijs, maar ook de weergave van de docent in films op de korrel. 

www.filmtheaterfraterhuis.nl