Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Fraterhuis academie: “Watersnoodramp 1953” door Joop van Putten

zaterdag 28 januari 2023 11:00 t/m 13:00

Zeeland is in de loop van de eeuwen vele malen getroffen door stormvloeden. Tientallen dorpen zijn verdwenen, polders weggespoeld.

1 februari 2023 is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp van 1953 zich voltrok. Vele dijken zijn niet bestand tegen de noordwester storm in combinatie met springvloed. ‘De ramp van ‘53’ is een feit. Aan de hand van verhalen en beelden (deels vertoond met originele 16mm projector) uit de historie van de stormvloeden (o.a. het polygoonjournaal uit de eerste dagen na de ramp op film) neemt Zwollenaar Joop van Putten ons mee, terug in de tijd. De zwaarste stormvloeden in Zeeland van de afgelopen 800 jaar passeren de revue om uiteindelijk uit te komen bij de stormvloed, die wij kennen als ‘De ramp van ‘53’.Joop van Putten (1949) is geboren in Oud-Vossemeer, Tholen, Zeeland. Hoewel hij vanaf zijn zesde jaar is opgegroeid in Loenen aan de Vecht is Zeeland altijd blijven trekken. Vooral de watersnoodramp van 1953 heeft zijn interesse. 

www.filmtheaterfraterhuis.nl