Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Voorpremière: Past Lives

zondag 1 oktober 2023 11:30 tot 13:15

Lovend ontvangen, licht autobiografisch speelfilmdebuut over twee jeugdvrienden die elkaar 25 jaar lang niet gezien hebben.

Toen Nora nog Ne Young heette en naar de basisschool in Seoul ging, had ze diepe gevoelens voor haar klasgenoot Hae Sung. Die verdween uit zicht toen Nora naar Canada verhuisde. Jaren later, Nora is inmiddels een veelbelovend toneelschrijver in New York, hoort ze dat Hae Sung contact met haar zoekt via Facebook. De twee raken in gesprek, maar Nora breekt het contact opeens af. Nog weer twaalf jaar later is Hae Sung een week in New York; hij zoekt Nora, inmiddels getrouwd met schrijver Arthur, op en de twee lijken het innige contact van vroeger moeiteloos op te pakken. De Koreaans-Canadese toneelschrijver Celine Song onderzoekt in haar subtiele en tedere debuutfilm thema’s als het lot, de liefde en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en hoe het had kunnen zijn.

www.filmtheaterfraterhuis.nl