Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Zondagmorgenfilm: Das Lehrerzimmer

zondag 3 december 2023 12:00 tot 13:40

Wanneer één van haar leerlingen wordt beschuldigd van diefstal wordt een jonge, bevlogen lerares geconfronteerd met de enorme gevolgen.

Als lerares zet de Duitse Carla Novak zich in om wiskunde en lichamelijke opvoeding te geven aan haar klas. Het gaat goed en ze weet de pubers te motiveren. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op de school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Carla werkt hier sinds kort als docent en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?De Duitse, in Turkije geboren regisseur Ilker Çatak laat de kijker voelen onder welke druk niet alleen Carla maar ook de andere personages staan binnen het schoolsysteem. Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

www.filmtheaterfraterhuis.nl