Filmpremière: A man called Otto

donderdag 9 februari 2023 14:00 t/m 16:05

Tom Hanks schittert in deze nieuwe versie van het Zweedse boek- en filmsucces ‘Een Man die Ove Heet’.

Otto Anderson is een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Hij beleeft alleen plezier aan het bekritiseren en veroordelen van zijn buren. Nadat zijn vrouw sterft en hij gedwongen wordt zijn baan na veertig jaar op te zeggen, neemt Otto zich voor een einde aan zijn leven te maken. Dan komt er een druk, jong gezin naast hem wonen en krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een onverwachte vriendschap die zijn wereld geheel op zijn kop zal zetten. ‘A Man Called Otto’ is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben. Deze film van cineast Marc Forster (‘The Kite Runner’) is gebaseerd op het boek ‘Een Man die Ove heet’ van de Zweedse schrijver Fredrik Backman en op de gelijknamige film van Hannes Holm.

www.filmtheaterfraterhuis.nl