Filmpremière: Falcon lake

donderdag 9 februari 2023 18:40 t/m 20:15

Coming-of-age film waarin de jonge Bastien met zijn moeder en broertje naar het platteland van Quebec reist en de intrigerende Chloé ontmoet.

De 14-jarige Bastien brengt met zijn moeder en broertje de vakantie door in een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze zijn hier samen met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé. Ondanks het leeftijdsverschil, is ook Chloé gecharmeerd van Bastien. Ze geniet ervan hem bang te maken met verhalen over een kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien vaak gaat zwemmen. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt hierna een cruciale wending in Bastiens leven. ‘Falcon Lake’ is een teder, maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De Canadese actrice Charlotte Le Bon baseerde haar fraaie regiedebuut op de graphic novel van Bastien Vivès.

www.filmtheaterfraterhuis.nl