Filmpremière: No Bears

donderdag 9 februari 2023 14:30 tot 16:15

In parallelle liefdesverhalen krijgen twee stellen in hedendaags Iran te maken met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren.

Zara werkt als serveerster in een Iraans café. In het grootste geheim spreekt ze af met Bakhtiar die na jarenlang wachten haar een paspoort kan bezorgen voor de oversteek naar Europa. Aangezien hijzelf nog moet wachten op de benodigde papieren vraagt hij haar om alvast te vertrekken, maar Zara weigert. Het wordt al snel duidelijk dat er meer achter dit verhaal schuilt. Tegelijkertijd raakt regisseur Jafar Panahi (o.a. ‘Taxi’, ‘Offside’) ongewild betrokken bij een politieke rel als hij wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben. Geconfronteerd met zoveel uitdagingen, reflecteert Panahi over het onvermogen om zijn thuisland te verlaten.

www.filmtheaterfraterhuis.nl