Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Fraterhuis academie: Het goede leven

zaterdag 18 maart 2023 11:00 tot 13:00

Het goede leven, een ‘lezing met lichtbeelden door Annegreet van Bergen

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes? En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen?Schrijver Annegreet van Bergen, bekend van haar bestseller Gouden jaren, komt vertellen naar aanleiding van haar boek Het goede leven. Ze besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht kon nemen. Het beeld van een moeder achter het wasbord is dankzij de wasautomaat uit de tijd geraakt. Dit verhaal is extra boeiend dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont.Annegreet van Bergen (1954) werd in Enschede geboren. Ze studeerde economie in Amsterdam en werkte als journaliste onder meer voor de Volkskrant en Elsevier. Na Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018) verscheen in 2019 een bundel columns van haar hand onder de titel Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl