Voorbeeld biobased bouwen: huis van riet
Voorbeeld biobased bouwen: huis van riet Foto: 9graden architectuur

Symposium building the Future #5. Thema: Oogsten en zaaien, op weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw

maandag 20 maart 2023 13:30 tot 17:15

Symposium building the Future #5

Thema: Oogsten en zaaien, op weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw

Omdat we toewerken naar een 100% circulaire bouweconomie in 2050, wordt het toepassen van biobased bouwmaterialen, naast circulair bouwen, steeds urgenter. Wat betekent dit voor de praktijk? De opleiding Bouwkunde van Windesheim Zwolle organiseert samen met Bouwend Nederland Regio Oost, het Zwols Architectuur Podium en Techniek Nederland voor de vijfde keer het symposium Building the Future. Tijdens deze middag staat de weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw centraal.

Inspirerende sprekers 

Tijdens het symposium komen diverse sprekers aan bod. De middag zal worden geopend door Lagemaat en Cepezed. Zij zullen de demontage van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam toelichten, die binnenkort de derde fase van zijn levensloop ingaat wanneer het wordt herbouwd op het Kennispark in Enschede. Met deze keynote als vertrekpunt zoeken we verdieping in meerdere masterclasses, zoals die van 9graden architectuur over biobased bouwen. Zij komen vertellen over het door hen gerealiseerde huis van riet (zie foto). Nadat je op verschillende plekken kennis hebt opgedaan, sluiten we af met het bevragen van de nieuwe inzichten die deze middag zijn gedeeld.

Hier wil je natuurlijk bij zijn! 

Het symposium vindt plaats op maandag 20 maart 2023 van 13.30 tot 17.15 uur in het Auditorium van Windesheim Zwolle (H1.30). Meer info en aanmelden kan via de site www.stichtingzap.nl

Met vriendelijke groeten,

Team Bouwkunde Windesheim

Bouwend Nederland Regio Oost

Zwols Architectuur Podium   

Techniek Nederland