Filmpremière: Last dance

donderdag 30 maart 2023 14:30 t/m 16:00

Een hartverwarmende film over liefde en loslaten waarin een weduwnaar besluit om zich aan moderne dans te wagen.

Germain (François Berléand) geniet nog volop van het leven wanneer hij op 75-jarige leeftijd plotseling weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen de gezinsleden zichzelf op om voor hem te zorgen: geplande belafspraken, bezoeken aan huis, eten naar hem brengen… Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar zelf heeft hij andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te vertellen. ‘Last Dance’ van de Zwitserse Delphine Lehericey (‘Le Milieu de l’Horizon’), tovert een lach op je gezicht met een aandoenlijke François Berléand (‘Les Choristes’) in de hoofdrol.

www.filmtheaterfraterhuis.nl