Filmpremière: Blind willow, sleeping woman

vrijdag 31 maart 2023 16:00 t/m 17:50

Betoverende animatiefilm, gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami, over de levens van inwoners van Tokio na de aardbeving van 2011.

Murakami is één van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse literatuur. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld en de zin van het leven. Zelden gebeurt dat meeslepender en spannender dan in zijn verhalen waar realiteit en fantasie volkomen vanzelfsprekend in elkaar overlopen. Regisseur Pierre Földes realiseerde zich dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatie. Hij schreef een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft. Daarvoor bedacht hij een unieke visuele stijl toegesneden op Murakami’s ideeënwereld.Verdwaasd door de berichten over de ramp op tv verlaat Kyoko haar man Komura om een vreemde gebeurtenis op haar twintigste verjaardag te onderzoeken. Om haar plotselinge verdwijning te begrijpen, bezoekt de geschokte Komura in het hele land de ene kennis na de andere. Z’n oudere collega, de verlegen accountant Katagiri, krijgt ondertussen bezoek van een praatgrage kikker die hem om hulp vraagt bij het bestrijden van een ondergronds monster om zo een naderende ramp af te wenden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl