kruidencursus
kruidencursus Foto: Dijk

Kruidencursus

zaterdag 1 april 2023 10:00 t/m 15:30

Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen oogsten en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. In deze cursus kun je dit weer leren.

Van april tot en met september krijg je een keer in de maand les, in kleine groepjes. We staan stil bij de maand waarin we ons bevinden en we bespreken vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken. In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie. ‘s Middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. 

Uiteraard gaan we ook een aantal kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven. Een heel aantal medicinale planten die we bespreken zijn ook eetbaar. 

De start van de kruidencursus is op zaterdag 1 april en zondag 16 april. Kijk voor meer informatie op: www.helendeplanten.nl.