Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Zondagmorgenfilm: Dalva

zondag 28 mei 2023 12:00 tot 13:30

Indringende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt en haar onder de bescherming van jeugdzorg plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader wordt gescheiden. Met de hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. ‘Dalva’ is het debuut van Emmanuelle Nicot, dat na de première in Cannes geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een shockerend onderwerp heeft verfilmd.

www.filmtheaterfraterhuis.nl