Kruisbrink 65 Festival: masterclass en slotpresentatie

zaterdag 10 juni 2023 13:30 tot 16:30

Stadkamer-Centrum, 10 juni, 13:30u - 16:30u.

In februari 2023 realiseerde Podiumkunst Muzinder het Kruisbrink 65 Festival in Zwolle. Met het concours en de verschillende concerten was het een groot feest! Als slot van het kroonjaar van componiste Annette Kruisbrink wordt er, als follow-up van het Kruisbrink 65 Festival, een masterclass met presentatie georganiseerd door Stichting Podiumkunst Muzinder. Annette Kruisbrink zal de masterclass verzorgen, de deelnemers (de winnaars van het concours) spelen werk van Kruisbrink op fluit, gitaar en piano. Je bent van harte welkom om te luisteren en te kijken bij de eindpresentatie (15:45u -16:30u) van de masterclass. Toegang gratis, vooraf reserveren via de agenda van Stadkamer.nl is gewenst.

Het oeuvre van Kruisbrink valt niet onder één noemer te vangen. Haar inmiddels meer dan 400 composities tonen een veelzijdigheid in stijlen en getuigen van een breed muzikaal vakmanschap. Annette Kruisbrink componeert absoluut niet vanuit een bepaalde ‘componeerschool’. Ze schrijft tonaal en atonaal, voor amateurs en voor vakmusici, van cabaretesk tot uiterst serieus, vocale en instrumentale muziek, conventioneel en experimenteel, westers naast werelds, van solo tot groot orkest, van terug in de tijd naar toekomstmuziek.

Annette Kruisbrink studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Zwolle bij respectievelijk Pieter van der Staak en Alex Manassen. Ze groeide uit tot één van de meest vooraanstaande hedendaagse gitaarcomponisten ter wereld. Met haar verrassende composities (inmiddels al meer dan 400!) won ze vele prijzen. Als gitarist trad ze op in o.a. Argentinië, Thailand en in diverse Europese landen en speelt ze in diverse kamermuziek ensembles zoals Het Anido Gitaarduo, Duo Kruisbrink & Van Essen, Trio Trobairitz en muzikantencollectief Muzinder. Als docent is ze verbonden aan Gitaarschool Anido en ze schreef een groot aantal didactische werken en methodieken voor gitaar. Annette is een veelgevraagd jurylid bij gitaar- en compositieconcoursen. Ze heeft haar eigen Studio The GANG en is producer van 28 CD’s en 6 DVD’s.