Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Zondagmorgenfilm: Plan 75

zondag 4 juni 2023 12:00 tot 14:00

Het regeringsprogramma Plan 75 stimuleert ouderen in Japan om vrijwillig euthanasie te plegen om een verouderde samenleving te verjongen.

In de nabije toekomst is er een enorme vergrijzing aan de gang in Japan. Om aan deze ontwikkeling het hoofd te bieden, voert de Japanse overheid het programma Plan 75 in waarin ze burgers die ouder dan 75 jaar zijn de financiële en logistieke ondersteuning biedt bij hun wens voor euthanasie. Centraal staat Michi, een oudere vrouw van 78 jaar die niet zelfstandig kan wonen, Hiromu, een twintiger die heel pragmatisch ouderen moet overtuigen om te kiezen voor Plan 75, en Maria, een jonge Filipijnse verzorger. Zij komen voor indringende keuzes te staan op het vlak van leven en dood. ‘Plan 75’ is een aanklacht tegen een wereld die mensen als wegwerpartikel ziet, maar tegelijkertijd een emotionele speelfilm die reflecteert op leven en dood en oproept tot zorg voor oudere mensen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl