STARTklas illustratie op Atelier Koewegje
STARTklas illustratie op Atelier Koewegje Foto: Marjan van Houwelingen

STARTklas illustratie cursus

woensdag 20 september 2023 19:30 tot woensdag 15 november 22:00

Houd je van tekenen en schilderen en wil je graag illustraties maken bij een verhaal? In deze cursus leer je hoe! In vijf lessen ga je aan de slag met het ontwikkelen van je eigen illustraties. Je werkt op Ateliers Koewegje in de binnenstad van Zwolle.

Tijdens de cursus wordt maak je kennis met verschillende teken-en schildermaterialen, die bij de cursusprijs inzitten. Stap voor stap neemt Marijke je mee in de wereld van het illustreren en leer je waardevolle illustratievaardigheden. 

Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: Hoe kom je op een goed idee voor een illustratie? Hoe versterkt je illustratie het verhaal? Hoe ontwerp je een personage bij een verhaal? Hoe teken je emoties op gezichten en in een lichaamshouding? Hoe breng je sfeer in je illustratie? Hoe maak je achtergronden en een omgeving?

De cursus is geschikt voor iedereen die houdt van tekenen en schilderen en graag wil kennis maken met illustreren.