Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: L’éte dernier

donderdag 28 september 2023 20:30 tot 22:15

Spannend drama waarin een gerespecteerd advocate een hartstochtelijke affaire begint met haar stiefzoon.

Anne (Léa Drucker) is een succesvolle advocate die jongeren verdedigt die seksueel zijn misbruikt of uitgebuit door volwassenen. Ze woont met haar rijke man Pierre (Olivier Rabourdin) en hun jonge geadopteerde tweelingdochters in een idyllisch huis aan de rand van Parijs. Wanneer Théo (Samuel Kircher), de zoon van haar man uit diens eerste huwelijk, bij hen komt wonen nadat hij van school is gestuurd, verandert er iets. De norse tiener veroorzaakt een flirterige spanning binnen het huishouden, die botst met de conventies van Anne’s dagelijkse leven en de sluimerende verveling die ze voelt voor haar man. Ze begint een affaire met Théo, die een bedreiging vormt voor het veilige leven dat ze heeft opgebouwd. Catherine Breillat maakte een intrigerende remake van de Deense film ‘Queen of Hearts’.

www.filmtheaterfraterhuis.nl