Filmpremière: Sweet dreams

donderdag 28 september 2023 19:45 tot 21:30

Een satirisch drama over een uiteenvallende familie tijdens de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in diens testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen... De film combineert satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. ‘Sweet Dreams’ laat zich bekijken als een absurdistische duik in een pijnlijk verleden die nog lang blijft nagonzen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl