Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: Wil

donderdag 28 september 2023 14:30 tot 16:30

Verfilming van de roman van Jeroen Olyslaegers over drie jonge mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog proberen te overleven in een bezette stad. 

1942.

Wil en Lode zijn twee agenten in bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op de Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijkertijd jezelf, je geliefden en mensen uit de klauwen van de bezetter? ‘Wil’ belicht een duistere bladzijde uit het Belgische verleden en toont de spanningen tussen bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders. Het is Tim Mielants’ tweede speelfilm na ‘De Patrick’, die al op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij afleveringen van succesvolle tv-series als ‘Peaky Blinders’ en ‘The Responder’.

www.filmtheaterfraterhuis.nl