Afbeelding

Griezelige workshops in de herfstvakantie

donderdag 28 september 2017 0:00

Griezelige workshops

Doe mee met de spannende workshops in de herfstvakantie!

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Schrijf je eigen griezelverhaal, boetseer van klei een monster, maak een dromenvanger of fantaseer je eigen behang bij elkaar.

Zondag 22 oktober: ik zie, ik zie … het monster niet – schrijfworkshop

Dinsdag 24 oktober: Deksels spannende workshop – werken met klei

Donderdag 26 oktober: Dromenvanger

Zaterdag 28 oktober: Achter het behang

Alle workshops zijn van 14.00 uur – 16.00 uur.

Kosten: € 5,00 per kind.

Meld je aan via 038-421 4650 of via info@stedelijkmuseumzwolle.nl

Zaterdag 28 oktober van 14.00-16.00 uur - Achter het behang
Nog niet zo lang geleden hebben ze in het depot van het Stedelijk Museum een enorme rol oud behang gevonden. Behang dat ooit op de muur zat en waar je nu een stukje van kunt bekijken in het museum. Op het behang zie je een landschap, met bomen, een jager en kijk, een hert!

Maar, in het behang zit ook een deur! Wat zou er achter die deur zitten? Zullen we eens kijken? Oei, spannend! Misschien sta je wel ineens in een donkere tuin waar dikke spinnen met lange poten of enge tijgers met gele ogen lopen. Of loop je in een sprookjesbos vol met wonderlijke dieren, zoals een egel op een fiets, een giraf op rolschaatsen, een oranje monster of een…?

Zo fantaseer je samen met de andere kinderen een heel nieuw behang bij elkaar. Natuurlijk is allemaal niet écht, maar ondertussen heb jij wel een gruwelijk leuke tekenworkshop waarin je met dikke en dunne stiften, inkt en kroontjespen van álles kunt fantaseren! En aan het eind neem je je eigen stukje behang natuurlijk mee naar huis! De workshop wordt gegeven door ZoGemaakt - goed in kunstlessen.