Afbeelding

Film: Downton Abbey (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

maandag 30 december 2019 0:00

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de adellijke Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor deze speelfilm.

Herfst 1927. De aristocratische familie Crawley en hun personeel bereiden zich voor op onverwachts en zeer hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen langs. Alle reden om de gepensioneerde butler Carson terug te laten keren op het landgoed. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding. Het koninklijk bezoek zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen.

Deze bioscoopfilm is geschreven door de bedenker van ‘Downton Abbey’, Oscarwinnaar Julian Fellowes (‘Gosford Park’, ‘The Young Victoria’) en geregisseerd door Michael Engler, die ook de regie van de tv-serie voor zijn rekening nam. De succesvolle serie werd bekroond met drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards.

www.filmtheaterfraterhuis.nl