Gezonder leven met minder straling
Gezonder leven met minder straling brugmedia.nl

Gezonder leven met minder straling

· leestijd 1 minuut Algemeen

Gezonder leven met minder straling
Over elektrosmog in huis

Bouwbioloog Han Vrijmoed neemt je deze avond mee in de wereld van straling veroorzaakt door het elektriciteitsnet, communicatiesystemen en statische velden in kunststoffen. Ook een live meting van de straling van diverse apparatuur maakt onderdeel uit van de avond.

Elektromagnetische straling
De laatste jaren komen met enige regelmaat berichten in de pers over elektromagnetische straling van zenders voor mobiele telefonie en hoogspanningsmasten. Maar wat is nu de straling waarover gesproken wordt? Kunnen we nog wel zonder? En nog belangrijker:
wat is het effect van straling op de mens?
Han Vrijmoed zal tijdens deze lezing uitleg geven over het ontstaan van deze technische velden en de grenswaarden die de overheid hanteert. Zijn deze grenswaarden toereikend om onze gezondheid te beschermen? Hoe herken je klachten die veroorzaakt worden door straling, maar ook welke maatregelen kun je nemen om deze klachten te voorkomen?

Han Vrijmoed
Han Vrijmoed is geboren en getogen Zwollenaar en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in installatie- en hoogfrequent techniek, bouwkunde en bouwbiologie. Zijn specialisme is elektromagnetische velden in relatie tot gezondheid. Han is afgestudeerd in Duitsland als bouwbioloog en bouwbiologisch meettechnicus en is adviseur bij Bouwbiologie Zwolle.

Over Bouwbiologie
Bouwbiologie is de leer van de integrale relatie tussen de mens en de bebouwde woon- en
werkomgeving. Deze wetenschap vindt zijn oorsprong in Duitsland en is al 30 jaar toonaangevend. Bouwbiologie is een holistische kijk op de bebouwde omgeving op het snijvlak van architectuur, bouwkunde, scheikunde, natuurkunde en geneeskunde.

Gezonder leven met minder straling start donderdag 15 oktober om 20.00 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt ? 7,00 of ? 6,00 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via http://lezenenlenen.stadkamer.nl.