Student wil meer vrijheid om te stappen
Student wil meer vrijheid om te stappen brugmedia.nl

Student wil meer vrijheid om te stappen

Algemeen

Zwolse studenten zien de horecatijden graag verruimd. Diverse politieke jongerenorganisaties en het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) hebben daarom gezamenlijk een brief aangeboden aan de gemeenteraad. In deze brief uitten zij hun visie over de vrije openings- en sluitingstijden van de Zwolse horeca. ,,Studenten moeten Zwolle herinneren als een echte studentenstad, en dit beeld doorgeven aan anderen?, aldus Simon Tol, aanjager van de brief.

In de brief benadrukken JOVD, Jonge Socialisten, CDJA, Rood jongeren in de SP, Jonge Democraten en SOOZ de voordelen van vrije sluitingstijden voor Zwolle. Onder andere noemen zij dat de uitstroom van het uitgaanspubliek beter verdeeld kan worden, waardoor overlast beperkt wordt.

De partijen benadrukken hierin dat Zwolle streeft naar het worden van een echte studentenstad. ,,Kroegen die al om 2 uur de deuren sluiten passen niet in dit beeld?, beaamt SOOZ-voorzitter Johan van der Graaf. ,,Studenten geven niet alleen het uitgaansleven een positieve impuls, maar ook de gehele Zwolse economie.?

Maandag zal er een rondetafelgesprek plaatsvinden over dit onderwerp, waarin belanghebbende partijen hun mening mogen geven. Hierbij zullen ook de politieke jongerenorganisaties en het SOOZ aanwezig zijn. Tol kijkt uit naar een voorspoedig gesprek: ,,Wij hopen dat andere partijen ook inzien dat vrije sluitingstijden leiden tot een economische stimulans, meer kwaliteit van de Zwolse horeca en een betere spreiding van het uitgaanspubliek.?