Ron Jans opent Orangerie Golftuin Zwolle
Ron Jans opent Orangerie Golftuin Zwolle brugmedia.nl

Ron Jans opent Orangerie Golftuin Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 1 oktober 2015 opende Ron Jans ? de huidige trainer van PEC Zwolle ? de nieuwe Orangerie van Golftuin Zwolle aan de Herkulosche Esch.

Met een ferme ?golfslag' door de openstaande terrasdeuren opende Jans de nieuwe accommodatie. De gasten werden bovendien geïnspireerd door zijn betoog over ondernemen en doorzetten. En dat is zeker van toepassing op de initiatiefnemers van Golftuin Zwolle, Goos en Thea Middag, die op de Herkulosche Esch hun droom verwezenlijkt hebben.
Jans sprak verder over ?de schrik van Harculo'*; een markant, luidruchtig persoon in Zwolle die in de jaren 50 en 60 burgers de stuipen op het lijf joeg. Volgens Jans zou het kunnen dat daardoor veel mensen dit deel van Zwolle nooit ontdekt hebben. Dankzij de Orangerie is aan die periode definitief een einde gekomen. En daarmee hebben Goos en Thea Middag hun doel bereikt: want naast het betaalbaar en toegankelijk maken van de golfsport, wilden ze ook een stuk gezelligheid bieden. De Orangerie is dan ook een plek waar iedereen ? ook als men niet golft - langs kan komen voor een kop koffie, drankje of lunch.
De accommodatie bestaat uit meerdere zalen en een (gedeeltelijk) overdekt terras. De Orangerie wordt gebruikt voor feesten, vergaderingen, trainingen, events, etc.
Golftuin Zwolle heeft een 9 holes par3 baan met een totale lengte van 880 meter met 2 oefengreens. De baan is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde golfers. Er worden diverse arrangementen aangeboden, zoals lessen van een ervaren golfprofessional.
Meer informatie: www.golftuinzwolle.nl