Pedro Sluiter

Sloop ziekenhuis De Weezenlanden officieel begonnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP ? Met vuurwerk en guirlandes heeft wethouder Nelleke Vedelaar woensdagmiddag vanuit een kraanmachine het officiële startsein gegeven voor de sloop van voormalig ziekenhuis De Weezenlanden.

In haar speech memoreerde de wethouder dat haar achttien jaar geleden een fietsongelukje was overkomen, waarna ze even in het ziekenhuis is behandeld. ?In aanloop naar de sloop heb ik veel van dit soort verhalen gehoord. Dit is een gebouw dat gaat over Zwollenaren en mensen uit de wijde regio. Er is hier veel gebeurd. De start van de sloop is dan misschien een mooi moment, maar je voelt het ook diep van binnen. Ik stap dan ook in de kraanmachine met respect voor al die verhalen.?

Het ziekenhuis wordt in twee fases gesloopt. De eerste fase zal in april/mei worden afgerond, met de tweede verwacht de sloper in de bouwvak van 2016 klaar te zijn en een kale vlakte op te leveren. De inhoud van het pand is 250.000 kubieke meter, wat gelijkstaat aan zeshonderd rijwoningen. Eind maart dit jaar is in feite al met de sloop begonnen. De binnenkant, plafonds, binnenwanden en sanitair, is voor het grootste gedeelte al verwijderd, zodat het werk nu vooral nog aan de buitenkant zit.

De voormalige ziekenhuislocatie wordt herontwikkeld tot een nieuwbouwproject met circa 230 woningen en appartementen in het koopsegment, luxe huursegment en corporatie huursegment. De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat voor het eerste kwartaal van 2016 gepland. Het volledig nieuwbouwproject wordt in drie tot vier fases gerealiseerd. Kijk voor meer informatie de website: www.deweezenlanden.nl