ROC's beginnen landelijk initiatief van stichting LeerKRACHT
ROC's beginnen landelijk initiatief van stichting LeerKRACHT brugmedia.nl

ROC's beginnen landelijk initiatief van stichting LeerKRACHT

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK ? Deltion is maandag, op de Dag van de Leraar, een onderwijsvernieuwingsproject begonnen waarin vier ROC's uit de regio samenwerken: Deltion, ROC van Twente, Drenthe College en ROC Friese Poort.

Het project is een landelijk initiatief van de stichting LeerKRACHT. De Zwolse wethouder van Onderwijs Jan Brink was aanwezig bij de aftrap. ?Toekomstbestendig en kwalitatief onderwijs wakkert talenten aan. Dit onderwijsvernieuwingsproject draagt daaraan bij.?

De teams van de vier scholen waar het project gaat lopen, zijn op maandag 5 en dinsdag 6 oktober in Zwolle om deel te nemen aan een zogenaamde ?bootcamp', een introductie in de methodiek van de Stichting. LeerKRACHT. Studenten van de opleiding facilitair leidinggevende hebben de bootcamp georganiseerd.

Lerarenteams gaan nu aan de slag met verbeteringen van het onderwijs en worden hierin gesteund door de schoolleiding en een coach van LeerKRACHT. Regelmatig zijn er forumbijeenkomsten van scholen uit de regio, in dit geval het Drenthe College, het ROC Friese Poort en het ROC van Twente, om ervaringen uit te wisselen. Ook worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd.

Onderwijsvernieuwing is een speerpunt in het mbo. Actueel onderwijs dat aansluit op wat de arbeidsmarkt en de samenleving vragen, staat hoog op de agenda de komende jaren. Er wordt gewerkt aan een nieuwe opbouw van de kwalificatiestructuur van het onderwijs met als doel een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en betere doorstroom van het onderwijs. Het programma dat de Stichting LeerKRACHT aanbiedt helpt volgens Deltion om onderwijsvernieuwing goed te verankeren in de organisatie.

 

Meer informatie over het project is te lezen op: http://www.stichting-leerkracht.nl/.

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden