Tien topproducties The Metropolitan Opera bij Pathé Zwolle in 2015-2016
Tien topproducties The Metropolitan Opera bij Pathé Zwolle in 2015-2016 brugmedia.nl

Tien topproducties The Metropolitan Opera bij Pathé Zwolle in 2015-2016

· leestijd 3 minuten Cultuur

In het seizoen 2015-2016 presenteert Pathé Zwolle weer tien topproducties van The Metropolitan Opera met de grootste operasterren. Live opgenomen vanuit New York, in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien heeft u door de vele close-ups een prachtig zicht op de artiesten en hun kostuums.

Pathé is meer dan film!
Vanaf heden zullen er introducties van Pathé Opera voorafgaand aan de voorstellingen op het grote doek vertoond worden. Operaproducent Bo van der Meulen en operaspecialist Huub van 't Hek vertellen gepassioneerd over de opera die u gaat aanschouwen. Zorg dat u een half uur van tevoren aanwezig bent en mis het niet!
Tickets zijn nu te koop via www.pathe.nl/opera en aan de kassa's van Pathé Zwolle.

ma 12 okt 2015: IL TROVATORE (Giuseppe Verdi)
De zang- en acteertalenten van sopraan Anna Netrebko worden ten volle benut in haar rol als Leonora, de heldin die haar leven geeft voor de zigeuner en troubadour. Tenor Yonghoon Lee vertolkt de ongelukkige Manrico, bariton Dmitri Hvorostovsky is zijn rivaal en mezzosopraan Dolora Zajick de mysterieuze zigeunerin met het duistere verleden. Marco Armiliato dirigeert deze productie van Sir David McVicar, geïnspireerd op Goya.

ma 02 nov 2015: OTELLO (Giuseppe Verdi)
Verdi's meesterlijke Otello is geïnspireerd op Shakespeares toneelstuk en evenaart het in tragische intensiteit. Bartlett Sher regisseert de dramatische neergang van de Moor met een uitzonderlijke cast: tenor Aleksandrs Antonenko speelt de gedoemde Othello, de nieuwe stersopraan Sonya Yoncheva zingt Othello's onschuldige vrouw en slachtoffer Desdemona en bariton Zeljko Lucic speelt de duivelse intrigant Iago. De dirigent is Yannick Nézet-Séguin.

ma 09 nov 2015: TANNHÄUSER (Richard Wagner)
James Levine dirigeert Wagners vroege meesterwerk, dat voor het eerst in ruim tien jaar weer wordt uitgevoerd door de Metropolitan Opera. Johan Botha, de Wagnertenor van dit moment, vertolkt de zware titelrol. De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek voegt als Elisabeth weer een Wagnerheldin toe aan haar Met-repertoire na haar triomf als Sieglinde in Der Ring. Bariton Peter Mattei zingt Wolfram en mezzosopraan Michelle DeYoung is de liefdesgodin Venus.



ma 30 nov 2015: LULU (Alban Berg)
De veelgeprezen kunstenaar en regisseur William Kentridge (The Nose) richt zijn unieke theatrale visie op de beruchte femme fatale die vele levens verwoest, inclusief het hare. De meesterlijke muziek van Berg is in de betrouwbare handen van James Levine, de muzikale leider van de Metropolitan Opera. Sopraan Marlis Petersen bracht publiek over de hele wereld al in vervoering met haar vertolking van de titelrol, een meeslepend verhaal van liefde, obsessie en dood.

ma 25 jan 2016: LES PÊCHEURS DE PERLES (Georges Bizet)
Na honderd jaar keert Bizets verrukkelijke opera over lust en verlangen in het Verre Oosten terug naar de Metropolitan Opera. Sopraan Diana Damrau speelt Leila, de mooie Hindoepriesters. Tenor Matthew Polenzani en bariton Mariusz Kwiecien, die het geliefde duet Au fond du temple saint zingen, zijn de parelvissers die haar begeren. Regisseur Penny Woolwock onderzoekt de tijdloze thema's van pure liefde, verraad en wraak in een productie waarbij op het toneel een onderwaterwereld wordt gecreëerd. De dirigent is Gianandra Noseda.

ma 08 feb 2016: TURANDOT (Giacomo Puccini)
In deze vermaarde productie van Franco Zeffirelli, die wordt gedirigeerd door Paolo Carignani, vertolkt Nina Stemme, een van de grootste operasopranen van deze tijd, de titelrol van de trotse Chinese prinses. Tenor Marco Berti speelt de dappere prins Calaf die haar hart verovert. Een hoogtepunt is zijn prachtige aria Nessun dorma.

ma 14 mrt 2016: MANON LESCAUT (Giacomo Puccini)
De Metropolitan Opera staat in vuur en vlam als sopraan Kristine Opolais en tenor Jonas Kaufman Puccini's gepassioneerde liefdesverhaal tot leven brengen. Opolais vertolkt de titelrol als het plattelandsmeisje dat transformeert in een verleidelijke Parisienne. Kaufman is de student die haar hartstochtelijk begeert. Regisseur Richard Eyre maakt er een film noir van tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk. Fabio Luisi is de dirigent.

ma 11 apr 2016: MADAMA BUTTERFLY (Giacomo Puccini)
Deze adembenemende productie van Anthony Minghella betovert het publiek al sinds de eerste opvoering in 2006. Sopraan Kristine Opolais, een van de beroemdste vertolkers van Butterfly en ook te bewonderen in Puccini's Manon Lescaut, vertolkt de titelrol. Tenor Roberto Alagna breekt als de Amerikaanse marineofficier Pinkerton Butterfly's hart. De dirigent is Karel Mark Chichon.

ma 25 apr 2016: ROBERTO DEVEREUX (Gaetano Donizetti)
Sopraan Sondra Radvanovsky gaat de zware uitdaging aan om in één seizoen de drie Tudorkoninginnen van Donizetti te vertolken. In de derde opera, na Anna Bolena en Maria Stuarda, speelt ze koningin Elizabeth I die het doodvonnis moet tekenen van Roberto Devereux. Tenor Matthew Polenzani vertolkt de rol van deze edelman, de grote liefde van Elizabeth. Sir David McVicar regisseert dit belcampo meesterwerk, de dirigent is Maurizio Benini.

ma 09 mei 2016: ELEKTRA (Richard Strauss)
De geniale regisseur Patrice Chéreau maakte niet meer mee dat zijn grootse Elektra, eerder te zien in Aix en Milaan, het toneel van de Metropolitan Opera bereikte. Nina Stemme, ongeëvenaard in de heroïsche vrouwenrollen van Strauss en Wagner, speelt de wraakzuchtige Elektra. Mezzosopraan vertolkt Klytamnestra, Elektra's angstaanjagende moeder, sopraan Adrianne Peiczonka en bas Eric Owens zijn Elkra's zus en broer. Esa-Pekka Salonen dirigeert.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14