Week van de Toegankelijkheid
Week van de Toegankelijkheid brugmedia.nl

Week van de Toegankelijkheid

Sport

ZWOLLE - De jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid gaat op maandag 5 oktober van start. Onder het motto ?Welkom bij de club' worden overal in het land activiteiten georganiseerd die de toegankelijkheid en gastvrijheid van verenigingen voor mensen met een beperking benadrukken.

Hierbij gaat het niet alleen om de fysieke toegankelijkheid van de vereniging, maar ook om de passende, op maat gemaakte activiteiten die de vereniging organiseert om iedereen mee te kunnen laten doen.

In de Regio Zwolle zijn er ruim zestig aangepaste sportactiviteiten. Van judo tot roeien en van tafeltennis tot paardrijden, er is een divers aanbod. In de week van de toegankelijkheid zet de Zwolse Gehandicapten Raad en SportService Zwolle deze sportverenigingen in de spotlight. Een week lang worden er activiteiten, trainingen en proeflessen georganiseerd.

De aftrap van de week is een rolstoelbasketbaltoernooi waar de politiek, welzijnsorganisaties en het bedrijfsleven worden uitgedaagd om eens te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Zo zal de gemeente onder leiding van René de Heer het veld betreden en zullen tevens de basketballers van Landstede het toernooi ondersteunen. Op de website www.toegankelijkzwolle.nl, vind je de verschillende sportverenigingen en alle activiteiten die in de week van de toegankelijkheid van 5 tot 10 oktober worden georganiseerd. Ook vind je hier meer info over het rolstoelbasketbaltoernooi op 6 oktober 18.45 uur, in het sportcentrum van Deltion College.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden