Geluidsscherm langs Westenholterallee doorgetrokken

Algemeen

ZWOLLE - Het geluidscherm langs de Westenholterallee wordt doorgetrokken. Hiermee wordt, aldus de gemeente, de geluidsoverlast op de Beukenallee en het Spoolderplein verminderd.

De werkzaamheden beginnen op 5 oktober. Het bestaande geluidsscherm aan het Spoolderplein wordt verlengd tot aan de tunnel Beukenallee.

De gemeente: ?De afgelopen jaren zijn er forse investeringen gedaan om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en specifiek de infrastructuur voor Westenholte en Stadshagen. Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan de Westenholterallee, de tweede fase van de Hasselterweg en de Boxumtunnel gerealiseerd. Al geruime tijd ervaren de bewoners van het Spoolderplein en de Beukenallee geluidsoverlast van het verkeer. Om dit geluid voor het overgrote deel weg te nemen wordt het bestaande geluidsscherm doorgetrokken.?

Tijdens de werkzaamheden is de carpoolplaats niet in gebruik als parkeerterrein. Vervangende parkeergelegenheid is gedurende de bouwtijd beschikbaar op het parkeerterrein van het Mercure-hotel. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Om automobilisten komend vanaf de Spoolderbergweg gelegenheid te geven dit tijdelijke parkeerterrein te bereiken is de bussluis tussen Hertsenbergweg en Beukenallee (nabij de carpoolplaats, red.) gedurende de duur van de werkzaamheden buiten gebruik. De werkzaamheden worden naar verwachting medio december 2015 afgerond.