Afbeelding
Frank van Hienen

'Erfgoed Moderne Devotie niet goed zichtbaar'

Algemeen

ZWOLLE ? De historische plekken die herinneren aan de Moderne Devotie zijn vaak nauwelijks te vinden. Dat stelt Zwollenaar Mink de Vries. In een gesprek met wethouder Jan Brink heeft hij namens de Thomas a Kempis Stichting en de Moderne Devotie Beweging gevraagd of daar wat aan kan worden gedaan.

De Vries: ?Het gaat onder meer om het monument van Thomas a Kempis op Bergklooster, het Cele-standbeeld op het Celepleintje en het nog overeind staande deel van het moederklooster van de Moderne Devotie in Windesheim. Een klooster met wereldwijde invloed, met tweehonderd jaar een centrale rol in Noordwest-Europa, wordt met geen enkel bord aan de weg tussen Zwolle en Wijhe aangegeven. De Hervormde Kerk van Windesheim, toen brouwerij en graanzolder, wordt daarom door toeristen niet makkelijk gevonden.?

?Ook het Cele-standbeeld wordt moeilijk tot niet gevonden. De wethouder gaf aan niet negatief te staan tegen de bewegwijzering, wel dient dat in overleg te gaan met de ANWB. De organisaties dienen nu een formeel verzoek in bij de gemeente. Nu de stad Hanze en Moderne Devotie meer wil uitdragen in Zwolle is het hard nodig om de highlights op een goede manier te presenteren?, meent De Vries.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden