Nationale Kringloopdag in het teken van ?schatzoeken'

Partnerbijdrages

Nationale Kringloopdag op zaterdag 3 oktober heeft dit jaar bij Stichting Kringloop Zwolle het thema schatzoeken. In beide winkels is een aantal schatten verstopt. Wie die vindt, krijgt een prijs.

Elk jaar zijn er ook diverse activiteiten. Zo is er in beide winkels een demonstratie van De Oude Bank. Zij laten zien hoe men met speciale krijtverf meubels kan opknappen zonder te schuren, ongeacht de ondergrond. Deze krijtverf is bij hen verkrijgbaar in meer dan 120 kleuren.

In de vestiging aan de Veerallee is de traditionele veiling van bijzondere items die dit jaar zijn binnengekomen: van een humidor (een kastje om sigaren op vochtigheid te bewaren) tot een 33-delig oud Engels servies en alles wat daar tussen zit. Verder is er een informatiestand van ?LETS', een alternatief geldsysteem. Dit systeem gaat meer uit van wat men kan dan wat men niet kan. Daarmee kunnen mensen elkaar ondersteunen.

De vestiging in Zwolle-Zuid is dit jaar meer op kinderen gericht. Zij kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd waarbij prijzen zijn te winnen. Verder kunnen kinderen zich laten schminken en kunnen ze hun energie kwijt op een springkussen terwijl hun ouders binnen kunnen shoppen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13