Frank van Hienen

?Zeker niet minder dan vorig jaar'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - ?Ik begin er steeds meer in te geloven dat we echt heel goed zijn?, zegt aanvoerder Pieter-Jan Voerman van HC Zwolle na de 4-2 overwinning op Ede. De Zwolse hockeyers knokken zich in een enerverende wedstrijd voorbij de ploeg die Voerman inschatte als één van de titelkandidaten. ?Ik kan niet meer anders zeggen dan dat we gewoon mee gaan doen.?

?Kim Pechler, Jasper Roozendaal, Jasper Foppen, Bjarne Pechler.? Voerman somt de namen op van spelers die deze zomer afscheid namen van HC Zwolle. ?Dat zijn gewoon heel belangrijke jongens en iedereen dacht van: ?jammer dat ze weg zijn'. Er kwam gelukkig heel veel goeds door uit de jeugd. Maar we hadden toch wel een beetje zoiets van: ?dit wordt een jaar om te bouwen'. Maar het gaat boven verwachting goed.?

Na vier gewonnen wedstrijden in 1D staat Zwolle bovenaan met een doelsaldo van 22-5. De wedstrijd tegen Ede is voor Voerman de bevestiging dat de jonge formatie dit seizoen tot veel in staat is. ?De jonge talenten pikken het gewoon heel snel op en, ik weet niet of we beter dan zijn dan vorig jaar, maar we zijn zeker niet minder?, zegt de man die deze zomer de aanvoerdersband overnam van Roozendaal. Voerman voelt zich nu nog meer verantwoordelijk: "Ja, maar het is ook wel leuk. Om die jonge jongens daar een beetje in te begeleiden. Maar ze zijn al zo vreselijk goed, je hoeft ze weinig meer bij te brengen eigenlijk."

Voerman is zelf dit seizoen ook al weer aardig op schot. Tegen Ede toont de verdediger weer zijn specialiteit, de strafcorner. Met een rake klap opent hij na 25 minuten de score en vijf minuten voor het einde pusht hij de bal via de sterke Ede-keeper opnieuw in het doel, 3-2. Na de 4-2 van Jaap Rondhuis lopen de gemoederen nog hoog op als een speler van Zwolle op de grond ligt en het spel toch verder gaat. ?Je moet op spelers letten, die moeten heel blijven?, bijt een opgewonden Bert Bunnik de scheidsrechter toe. ?Dat is ook een beetje theater?, zegt de trainer na de wedstrijd. ?Dat hoort er een beetje bij op zo'n moment.?

De trainer die bezig is aan zijn tweede jaar in Zwolle, is blij met hoe zijn jonge ploeg zich ontwikkelt, maar ziet Ede en Groningen nog als grotere kanshebbers op de titel.