Afbeelding
Hans Smit

Iljas Baltes is nog even niet de koning van weleer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)
WIJTHMEN - Twee rode kaarten, een paar doodsschoppen, ingestudeerde corners en vier goals. Het is de korte samenvatting van een middagje Wijthmen tegen HTC, waarin laatstgenoemde de sterkste blijkt. Mede door een goal van aanvaller Iljas Baltes wint HTC uiteindelijk met 1-3. "En de punten he, die blijven toch het belangrijkste", weet hij na afloop.

Guess who's back, Baltes is back. De doelpuntendief van weleer is terug waar hij zo graag wil zijn: tussen de witte lijnen van het voetbalveld. In 2013 kreeg de HTC'er te maken met kruisbandletsel en dat heeft hem lange tijd parten gespeeld. Een eerste rentree eindigde in een ramp en ook een tweede comeback mondde uit in een nieuwe blessure. De meniscus speelde ineens ook op. Maar het ziekenhuis, de dokteren, vooralsnog behoren ze tot het verleden. Al schreeuwt Baltes het niet van de daken. ?Ik heb het er niet graag over, want voor je het weet is het weer mis. Maar op dit moment ben ik wel fit ja.?

Toch is Baltes nog niet de koning van weleer. Voor zijn blessures gold hij bij HTC als een belangrijke pion, die altijd goed was voor wat goals. Op dat niveau zit hij nog niet. De harde duels gaat hij het ene moment vol in, terwijl hij een minuut later blokkeert. Ook zaterdag in het duel tegen Wijthmen. ?Het speelt soms nog door mijn hoofd. Er zit nog wat angst in mijn spel, zeker tegen een ploeg als Wijthmen. Zij vinden het uitdelen van een tikkie niet zo erg, dat heb je wel gezien. Op sommige momenten houd ik dan nog in.?

Op bezoek bij Wijthmen is dat zaterdag maar wat duidelijk. De aanvaller begint als linksbuiten en is vrij onzichtbaar. Op een paar momentjes na, waaraan iedere toeschouwer kan zien dat hij wat kan. HTC is voetballend een stuk verder dan Wijthmen en dat resulteert door goals van Thomas Korenromp, Stefan Meijerink en Baltes in een 1-3 overwinning. Voor laatstgenoemde een lekkere opsteker, het is zijn eerste goal van de competitie. ?Altijd lekker om een goaltje mee te pikken, al was deze wel heel makkelijk?, doelt hij op de intikker.

In de slotfase, wanneer de wedstrijd al lang en breed geen wedstrijd meer is, laat HTC zich nog even gaan. De warrig leidende scheidsrechter geeft Jeroen Pap een zeer schlemielige tweede gele kaart en vervolgens moet ook coach Landman achter de omheining. Hij reageert te fel wanneer Wijthmen-aanvaller Wouter van Gurp een buitensporige schop uitdeelt. ?Daar gaat de bank totaal niet professioneel mee om, het is iets waar we het nog over moeten hebben?, zegt Baltes. Maar verder kan het hem niet deren. De spits is terug en de vierde klasse C gaat vast en zeker nog van hem horen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden